Debat amb 4 dones influents: Carme Forcadell, Ada Colau, Teresa Forcades i Muriel Casals

Josep Cuní ha moderat un debat amb Ada Colau, portaveu de la PAH, Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, Teresa Forcades, monja benedictina, i Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, a 8 al dia.

Forcades ha defensat que mai ha dit públicament quin partit ha votat, però ha reconegut: “Als diputats de la CUP no se’ls ha de fer fora. No he dit mai públicament quin partit he votat, però és obvi que els postulats de la CUP són els més pròxims als del Procés Constituent, això és una obvietat.”

Sobre la consulta convocada el 9 de novembre, Carme Forcadell i Muriel Casals han coincidit a destacar la voluntat de les seves plataformes per anar a votar. De fet, Forcadell ha apuntat: “El pla A de l’assemblea és votar el 9 de novembre. Tenim pla B i pla C, però s’han de tenir per no utilitzar-los.” Muriel Casals ha seguit la mateixa línia que la de la presidenta de l’ANC: “Òmnium treballa per poder votar el 9 de novembre majoritàriament. I votarem .”

Per la seva banda, la portaveu de la PAH, Ada Colau, ha assegurat que cal canviar les estructures des de la societat: “Els drets i la democràcia, perquè siguin reals, han d’estar permanentment vius i en exercici. En delegar, així hem acabat: amb el país ensorrat, amb una crisi pitjor que en qualsevol altre país del nostre costat. Hem d’aprendre la lliçó d’això. No hem d’esperar que la democràcia es faci o passi, allà on sigui. L’hem de fer. A les PAH ho veiem cada dia, estem defensant els nostres drets.”

Finalment, totes han coincidit a destacar que no es consideren les dones més influents del país, i han assegurat que són representants de moviments socials, que existeixen gràcies a la mobilització dels ciutadans.

Pots seguir comentant el debat a Twitter amb el hashtag #4dones8aldia.

Compartir Piular Whatsapp