Uri Benguigui: “Estem parlant de 17.692 tuits que han pujat al carro, el fet massiu ha portat a denunciar-ho”

Josep Cuní ha entrevistat Uri Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB).

Els missatges antisemites a Twitter seran investigats per la justícia. Es van tuitejar arran de la derrota del Madrid contra el Maccabi d’Israel i diversos col·lectius hebreus els han portat a la Ciutat de la Justícia.

Han presentat la denúncia davant la Fiscalia de Barcelona i l’han adreçada a la Fiscalia General de l’Estat. S’hi identifica amb nom i cognoms els titulars de cinc perfils de Twitter que, després de la victòria del Maccabi de diumenge, van publicar comentaris antisemites. Però la denúncia va més enllà, i també reclama que la policia identifiqui els prop de 17.500 usuaris que van retuitejar aquests comentaris, sovint camuflats darrere pseudònims. Volen que se’ls atribueixi un delicte d’incitació a l’odi racial i de discriminació.

El ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, diu que està satisfet amb aquestes denúncies. També ha assegurat que la policia actuarà contra qui faci comentaris racistes contra els jueus a la xarxa social Twitter, i no descarta que hi hagi detencions, tal com ha succeït en el cas dels comentaris despectius cap a Isabel Carrasco després de ser assassinada.

Compartir Piular Whatsapp