Satisfacció a Tarragona pels llocs de treball que es crearan amb l’acord per tirar endavant Barcelona Word

Satisfacció a Tarragona per l’acord que farà possible la construcció de Barcelona World. Després de mesos de parlar-ne, els veïns d’aquelles contrades veuen que serà una realitat i s’agafen, com ferro roent, als milers de llocs de treball que l’empresa Veremonte ha promès.

L’acord entre CiU i PSC preveu forçar l’empresa a prioritzar la contractació dels aturats de la província de Tarragona, la que registra la taxa d’atur més alta de tot Catalunya. El conveni de demà garantirà la impartició de cursos per a aturats a la zona, específics per als llocs de treballs que demandarà BCN World, que un cop s’hagi construït necessitarà 5.000 treballadors. Aquesta ocupació és la raó que esgrimeixen els socialistes per haver acceptat rebaixar impostos a l’empresa privada.

Hem conversat amb Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, que ha llançat aquest missatge a aquells que critiquen el projecte: “Que mirin fit a fit els qui estan aturats i els empresaris que no poden tirar endavant. Veuran que tot sacrifici és poc.”

De fet, els socialistes sempre havien dit que no accedirien a rebaixar l’impost que paguen els casinos del 55% al 10%, però al final han claudicat. D’una banda perquè aquesta rebaixa garanteix que s’invertirà un 1% en un fons social, i, de l’altra, perquè l’empresa garantirà els ingressos a la Generalitat.

Perquè BCN World s’instal·li a la Costa Daurada cal també que es requalifiquin els terrenys, que ara mateix són residencials. Uns tràmits que poden allargar-se 10 mesos.

Compartir Piular Whatsapp