Sami Naïr: “No tornaria mai a ser eurodiputat. El Parlament Europeu no té massa poder”

Josep Cuní ha entrevistat el catedràtic de Ciència Política Sami Naïr.

La Unió Europea encara les eleccions de diumenge amb el temor que el projecte comú es debiliti. La baixa participació històrica en aquestes eleccions evidencien la desafecció ciutadana respecte a les institucions comunitàries i les polítiques imposades per sortir de la crisi han contribuït a aquest allunyament. Austeritat i privatització són les principals receptes. Sami Naïr, catedràtic de Ciència Política i exeurodiputat, analitza en el seu últim llibre, El desengaño europeo, la situació que viu Europa avui. Les principals característiques d’aquesta crisi són, segons ell, l’anarquia financera, l’aparició de les potències emergents i la crisi de l’euro. Queda clar, així doncs, que Europa està en un punt de no-retorn i que ha de prendre decisions clau per mantenir i modernitzar la Unió Europea.

Sami Naïr ha constatat que en aquestes eleccions europees “la participació aquí serà més alta que en altres llocs per una situació conjuntural”.

També ha dit que “Martin Schulz no practicarà una política en contra dels interessos d’Alemanya”. I ha conclòs que “més Europa vol dir més privatització, més atur”.

Compartir Piular Whatsapp