Oriol Junqueras: “Creiem en el referèndum. No ens agrada especular amb escenaris alternatius”

Josep Cuní ha entrevistat el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, a 8 al dia.

Oriol Junqueras ha deixat clara la prioritat d’ERC quant al futur de Catalunya: “Tenim el deure de defensar el referèndum, i el govern espanyol cada vegada que ens diu que no es pot fer ens dóna ales.” De fet, el president d’ERC ha mostrat fermesa davant unes possibles eleccions plebiscitàries: “Creiem en el referèndum. No ens agrada especular amb escenaris alternatius.”

El líder republicà ha carregat contra l’executiu de Rajoy: “El govern espanyol es refugia en arguments jurídics molt pobres.” I ha afegit “En democràcia les coses se solucionen escoltant els ciutadans. No hi ha cap llei ni cap Constitució al món que prohibeixin fer un referèndum.”

Preguntat pel pressupost del Govern de la Generalitat, que ERC va pactar amb CiU, Junqueras ha argumentat que “cal tenir clar que el principal problema és que el total del pressupost el decideix el Ministeri d’Hisenda. Així que l’únic que pot fer el Parlament de Catalunya és repartir aquest total. I el 71% està destinat a finalitats socials, educació, sanitat…”

Sobre BCN World, Junqueras ha afirmat que “l’acord del Govern i el PSC dóna a l’inversor més del que demanava. I la conseqüència és que afebleix la institució.”

Els tertulians Pilar Rahola, Xavier Vidal-Folch i Gonzalo Bernardos s’han afegit a l’entrevista.

Pots comentar l’entrevista a Twitter amb el hashtag #junqueras8aldia.

Compartir Piular Whatsapp