Josep Maria Terricabras: “ERC dóna un suport molt més fort i explícit al president Mas del que li ha donat el senyor Duran i Lleida”

Josep Cuní ha entrevistat Josep Maria Terricabras, candidat d’ERC a les eleccions europees. Jordi Barbeta, Pilar Rahola i Antonio Franco també hi han participat. Terricabras ha deixat clar: “Jo no sóc polític, jo estic polític.” I ha reconegut que el moment és delicat: “Qualsevol cosa que fem ara porta l’excitació del 9 de novembre.”

Josep Maria Terricabras ha defensat la posició del seu partit en la defensa del dret a decidir i acusa directament alguns membres de la coalició de Govern: “Nosaltres som indubtables en el terreny nacional. No sé si alguns acompanyants de l’entorn directe del president, com Duran i Lleida, són tan indubtables. Si jo fos el president, pel qual tinc respecte i admiració, tenir aquí al clatell permanentment Duran i Lleida, després d’haver dit Mas que no hi ha tercera via, que ell digui que la tercera via està més viva que mai, francament…”

D’altra banda, el candidat republicà ha negat que ell posés bastons a les rodes perquè ERC i CiU tanquessin un acord per anar junts a les eleccions. “Terricabras no va dir mai ni que sí ni que no, perquè mai ningú m’ho ha plantejat, per tant no podia dir que no ni que sí. No se m’ha plantejat mai. M’hauria semblat bé. Jo sóc un independent, no intervinc en absolut en les negociacions.”

Terricabras ha desitjat un bon resultat als partits que van segellar l’acord per a la consulta: ”El que és intel·ligent des del meu punt de vista és que el dia 25 veiem la suma: aquells que el 12 de desembre vam decidir caminar cap al 9 de novembre, veure que  globalment traiem un bon resultat, i els qui van decidir que no el treuen dolent.” I el candidat ha afegit: “No seria gens bo que ERC treiés un resultat excel·lent i els acompanyants zero. Gens bo.  Però el mateix dic de l’altra banda.”

Finalment, Terricabras ha lamentat que es critiqui la manca de compromís d’ERC amb el Govern: “Ens estan dient: vostès no estan a favor del president, i quan se li fa costat amb un tema dificilíssim com donar suport a uns pressupostos impresentables, home, sisplau, agraeixin-ho.”

Pots seguir comentant l’entrevista amb el hashtag #europa8aldia.

Compartir Piular Whatsapp