Joaquim Coll: “La majoria de catalans no veu clar el procés secessionista i no s’atreveix a dir-ho perquè hi ha un clima de coacció”

Josep Cuní ha entrevistat Joaquim Coll, fundador i portaveu de Societat Civil Catalana.

Joaquim Coll ha assegurat que a Catalunya el procés ha generat “un clima de silenci. Un mur de silenci. Molta gent, nosaltres pensem que la majoria de catalans  no veu clar ni les raons d’aquest procés secessionista ni tampoc l’objectiu de la ruptura amb Espanya, que per un seguit de raons no s’atreveixen a dir-ho. Entre d’altres perquè està mal vist, està penalitzat, et fa mal català. Hi ha un clima de coacció.”

El fundador de Societat Civil Catalana ha apuntat, a més, que “la independència seria un pèssim negoci per als catalans. Ens faria més pobres.” Coll creu que “als catalans se’ls ha enganyat dient que el dret a decidir és un dret”. I reclama que “Catalunya s’assereni, en democràcia tot es pot plantejar en el marc de la llei”.

Finalment, el també portaveu de Societat Civil Catalana ha explicat el naixement de la plataforma assegurant que “nosaltres no naixem per confrontar-nos amb l’ANC.”

Compartir Piular Whatsapp