Turull, Rovira i Herrera afirmen que el debat del 8 d’abril al Congrés “serà per explicar la voluntat catalana de decidir el seu futur i respon a un mandat democràtic”

Josep Cuní ha moderat un debat a 8 al dia amb els tres diputats designats pel Parlament de Catalunya, Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV), per defensar al Congrés la transferència de competències per convocar la consulta.

Jordi Turull ha argumentat per què el president de la Generalitat no anirà a Madrid a defensar la petició del Parlament. El diputat de CiU ha defensat que és una petició de la cambra catalana i no del Govern. Ha afegit que els tres diputats que defensaran la petició han estat designats per representar les forces, i per tant la ciutadania, que van aprovar tirar endavant la demanda.

Joan Herrera ha volgut deixar clar que “al PP li interessa fer aquest debat amb solemnitat per treure’n rèdits”, i ha defensat que el debat es faci el 8 d’abril, un mes i mig abans de les eleccions europees.

Marta Rovira ha apuntat que ja esperen que la resposta del govern espanyol serà negativa, perquè fins ara no han fet senyals positius. Segons la diputada d’ERC, el PP veu el debat com un tràmit administratiu, però ha defensat que cal fer el debat “per guanyar legitimitat democràtica” i fer la consulta.

Tots tres han coincidit que el debat respon a la voluntat d’una gran part de la societat catalana de decidir el seu futur.

Els tres diputats han assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania de Catalunya “és insòlita”, una sentència sobre una declaració política. Herrera ha afegit que el Constitucional ha demostrat que la voluntat permet desencallar la posició del Govern de Rajoy per poder celebrar al consulta a Catalunya.

Comenta-ho a Twitter amb el hashtag #consulta8aldia.

Compartir Piular Whatsapp