Veneçolans ens donen el seu punt de vista sobre la situació del seu país

Veneçuela està al límit. Milers de ciutadans fa 10 dies que surten al carrer en contra de les polítiques de Nicolás Maduro. Una revolta que ja ha causat la mort de sis persones i centenars de ferits. El Govern ha portat a l’extrem la censura en els mitjans de comunicació. La setmana passada va apagar el senyal d’una televisió internacional de Colòmbia, i aquesta matinada ha anunciat l’imminent tancament de la CNN espanyola. El Govern no en té prou amb la censura a les televisions, també intenta silenciar l’oposició. I ha empresonat el líder opositor, Leopoldo López, a qui acusa d’estar darrere la revolta d’aquests dies.

N’hem parlat amb alguns veneçolans: Paula Azouth, dissenyadora de 32 anys, Orne Cabrita, artista plàstica de 29, Carla Milles, enginyera de 27 anys (tots tres residents a Barcelona) i Daniel Slobodianik, cirurgià plàstic resident a Caracas.

Pilar Rahola també ha analitzat la situació: “Veneçuela és un país ric, que té potencial, amb una ciutat molt culta, i quan parles de veneçolans parles de gent de nivell, i han destrossat el país, l’han trinxat.” I ha reconegut: “El que més em dol és el menyspreu de determinats sectors que fàcilment agafen banderes i fan manifestacions per causes internacionals i, no obstant, com que hi ha un règim progressista, d’esquerra revolucionària, han abandonat els manifestants a la seva sort.” I ha conclòs: “Jo el que defenso és la gent que lluita per la seva llibertat.”

Compartir Piular Whatsapp