Carme Forcadell: “Estic convençuda que d’aquí tres setmanes tindrem data i pregunta”

Josep Cuní ha entrevistat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, a 8 al dia.

Carme Forcadell ha apostat per un lideratge polític per arribar a un acord sobre la consulta: ”Nosaltres confiem que el Parlament liderarà, que el president Mas liderarà el procés i, tal com ha dit el senyor Turull, d’aquí tres setmanes tindrem data i pregunta. Hi confiem i n’estem segurs.”

La presidenta de l’ANC ha defensat el document que l’assemblea va presentar el cap de setmana passat sobre la consulta: “Ni hem proposat el dia de les eleccions europees, ni anem embalats. […] El que enteníem és que nosaltres ens havíem de manifestar. Havíem de dir la nostra precisament perquè veiem que hi havia un cert garbuix, que no s’hi acabaven de posar d’acord.” I afegia: “Nosaltres representem la societat civil. Estem legitimats per opinar.”

Forcadell ha assegurat que “aquest recel cap a la classe política no és nou, ja fa temps que hi és”, i ha conclòs: “Pels estatuts de l’Assemblea Nacional Catalana mai ens convertirem en un partit polític”.

Pilar Rahola ha participat en la conversa afirmant que “la persona que té la majoria parlamentària ha de liderar-ho. El president Mas ja no pot esperar més.” I ha afegit: “Si no fan alguna cosa, el carrer els passarà per damunt”. Rahola s’ha mostrat desfavorable al fet que la consulta es pugui fer abans dels 25 de maig.

Pots seguir l’entrevista a Twitter amb el hashtag #forcadell8aldia.

Compartir Piular Whatsapp