El jove reduït per la policia a Mestalla diu que li van dir: “Te n’assabentaràs, català de merda!”

Rafel Martín és el jove de Cadaqués detingut ahir a la mitja part de la final de la Copa del Rei. Del camp va anar a comissaria i després a l’hospital pels cops que va rebre durant la detenció de la policia espanyola. Ara s’enfronta a un judici per resistència a l’autoritat. Demà al matí anirà a denunciar els agents que el van colpejar.

Els fets van passar a la mitja part del partit, quan Rafel Martín anava al lavabo. Portava una estelada penjada al coll. Es va trobar vuit policies espanyols que li van bloquejar el pas. Segons ell, el van colpejar i detenir sense cap motiu aparent. Segons la policia, va oposar resistència i no es va voler identificar.  I d’aquí ve el cop a l’ull, que l’amorressin a terra i li immobilitzessin el cap amb el peu, que el tinguessin cin hores emmanillat i que el llancessin al furgó policial cap per avall, com un sac.

L’informe mèdic diu que les lesions són fruit d’una agressió. Té un hematoma a l’ull i cops a les lumbars. La de Rafel és una de les sis detencions d’ahir a Mestalla, la majoria de seguidors culers i per resistència a l’autoritat. També es van aixecar quinze actes per llançament d’objectes al camp. La policia va requisar deu pals, tots, diuen, de seguidors del Barça. De fet, totes les incidències fan referència a l’afició culer. No hi ha cap detenció ni incident ni acta aixecada per portar objectes ni símbols prohibits en el cas dels seguidors del Madrid, malgrat que hi havia una bandera nazi gegant a la seva fan zone.

Compartir Piular Whatsapp