Oriol Pujol:”Ens hem trobat amb un “no” rotund. No volem fer el que ens demanen, que és callar i seguir pagant”

Oriol Pujol, president del grup de CiU al Parlament, ha estat entrevistat aquest vespre per Josep Cuní.

Oriol Pujol ha parlat sobre el nou rumb del Govern després de la negocicació del pacte fiscal a Madrid: “Ens hem trobat amb un “no” rotund. No volem fer el que ens demanen, que és callar i seguir pagant.”

Pujol també ha explicat els motius de la decisió d’Artur Mas: “El govern espanyol, des de Galícia, va dir que es podria negociar el finançament de Catalunya. Després va fer-se enrere. Per això aquest canvi d’actitud. El diàleg forma part de la nostra manera de ser.”

El president de CDC ha estat contundent: “Convergència Democràtica de Catalunya ja va dir en el seu congrés del març que el seu objectiu era l’estat propi.”

La manifetsació de l’11 de Setembre ha estat clau, segons Pujol: “La dinàmica dels darrers dies n’ha accelerat el procés, nosaltres volem estar a l’altura d’un país que amb civisme planteja els seus anhels.”

Sobre el discurs de Mas, Pujol ha explicat: “El final del discurs del president m’ha sorprès. Seguia el guió que ja ens havia explicat i el final no el sabia ningú. Artur Mas l’ha transformat en un objectiu vital. Se m’ha fet el cor una mica petit.”

Pujol té clar que “el procés que hem engegat no el podem aturar, tot i que hi haurà atacs, de tot tipus, i campanyes de la por.”

De les mesures d’austeritat aplicades pel Govern, Oriol Pujol n’ha conclòs: “Sobre l’esquena dels catalans hi ha gairebé una doble retallada.”

Compartir Piular Whatsapp