Oriol Pujol qualifica els dirigents detinguts per una suposada trama de concessió d’estacions d’ITV de “bons professionals”

El nou secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha estat entrevistat al programa 8 al dia de 8tv.

Sobre les detencions de dos alts càrrecs, un de la Generalitat i un altre de la Diputació de Barcelona per part de la Guàrdia Civil per una suposada trama de concessió d’estacions d’ITV a Catalunya derivada de l’anomenat cas Campió, Oriol Pujol ha dit: “Desconeixem l’abast de l’operació però sí que coneixem la gent (…) i tenim el coneixement, l’estima i la confiança que són bons professionals”. També ha estat prudent: “El que hem pogut saber fins ara és que han d’assegurar-se de tot amb les declaracions de tota aquesta gent”. Pujol ha assegurat: “Jo al senyor Dorribo no el conec, no hi he parlat mai i no me n’han parlat mai per tant hauré d’esbrinar si algú m’assenyala i què assenyala, no tinc gaire més informació”.

Pujol també ha valorat el Congrés de CDC del cap de setmana i ha matisat alguns punts: “No som el partit del sí però no. Tenim un rumb molt marcat. (…) Pacte estable amb el PP no en tenim”. En resposta a les declaracions de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, on alerta de la deriva independentista de CDC, Pujol ha dit: “Hi ha moltes coses, fins i tot de projectes, que estem a les antípodes del PP, però no el deixarem d’empènyer”.

El nou secretari general de CDC ha estat contundent quan ha dit que volen “col·locar la sobirania a la centralitat política del país allà on hi hagi una clara majoria. Pujol ha assegurat: “Ara el que tenim a l’abast i hem de ser astuts i forts per aconseguir-ho, és més el concepte de la independència econòmica”. Ha afirmat: “Si no aconseguim el pacte fiscal, el país se’ns mor”.

Pujol ha matisat que Unió Democràtica de Catalunya també defensa aquesta transició nacional situant el sobiranisme i el dret a decidir al centre del debat polític i ha remarcat que en aquest sentit “no hi ha fissures”.

Oriol Pujol és des d’aquest cap de setmana el nou secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya. Artur Mas ha passat a ser-ne el president i Jordi Pujol ha estat nomenat president fundador del partit. Aquests relleus s’han materialitzat al congrés que CDC ha celebrat a Reus.

Compartir Piular Whatsapp